Plafondijsten en ornamenten

Iedereen kent ze natuurlijk wel de prachtige lijsten en ornamenten die aan de plafonds en muren zitten in een oud grachtenpand…

Deze karakteristieke elementen voor op een plafond of muur kunnen nu ook bij u thuis geplaatst worden!

Plafondlijsten

Plafondlijsten worden ook wel kooflijsten genoemd. Ze overbruggen de overgang tussen wand en plafond. Plafondlijsten worden sinds jaar en dag gebruikt om interieurstijlen te accentueren. Plafondlijsten zijn een van de meest voorkomende lijsten die tegenwoordig gemonteerd worden. Het plaatsen van dit lijstwerk kost tijd en is een nauwkeurig werkje. Ik maak eerst de ondergronden vlak en glad, zodat de plafondlijsten of perklijsten gemakkelijk gesteld en geplakt kunnen worden en niet breken. Als de ondergrond niet vlak genoeg is zullen de lijsten met het aandrukken op de ondergrond breken en zo heb je weer heel veel reparatie werk.

Ornamenten plafond

Tegenwoordig wordt er nog vaak gedacht dat sierlijsten en ornamenten alleen in een oud of monumentaal pand geplaatst worden. Dit is echter een misverstand. Sierlijsten en ornamenten kunnen elk huis compleet maken, ongeacht van het bouwjaar of de stijl van uw interieur. In een handomdraai verfraait u uw woning met gipswerk in alle mogelijke soorten en maten.
Bij een strak en modern interieur kunt u bijvoorbeeld denken aan een strakke plint, perk- of kooflijst. Ook ringen van lijstwerk dragen bij aan een uniek maar eigentijds plafond. Bij een klassiekere inrichting is een uitgebreid bewerkte perk- of kooflijst in combinatie met rozetten juist heel geschikt.

In een nieuwbouwwoning

Ook in een nieuwbouwwoning is het natuurlijk heel mooi om uw wanden of plafonds te verfraaien met enig lijstwerk. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een platte plafondplint of een mooi rozet om uw hanglampen in uw woonkamer. De meeste nieuwbouwhuizen worden voorzien van glad stukwerk. Omdat glad stukwerk makkelijk te repareren is en per m2 niet al te duur is kunnen hier prima kooflijsten of plafondplinten op worden aangebracht.

Sierlijsten | De mogelijkheden

Stukadoors bedrijf M. Janssen heeft al jaren ervaring met het plaatsen van plafondlijsten en sierlijsten van gips. Het bijzondere aan deze vorm van decoratie is dat de mogelijkheden vrijwel eindeloos zijn. Het maakt niet uit of u een rijtjeshuis heeft of een grote villa, of u een lambrisering of een schouw wilt decoreren. Stukadoor bedrijf M. Janssen kan waarschijnlijk aan al uw wensen voldoen. Zelfs als uw idee niet precies te vinden is, kan ik uitkomst bieden in de vorm van maatwerk. Hieronder vindt u een overzicht van de belangrijkste categorieën in ons assortiment aan sierlijsten ter inspiratie.

Kooflijsten

De kooflijst is een prachtige manier om de hoek tussen plafond en wand te versieren. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor zwaar gedecoreerd, traditioneel lijstwerk. Dit soort lijstwerk is uitermate geschikt voor klassieke panden met hoge plafonds. Als deze zware lijsten niet bij uw pand of interieur passen, zijn er ook andere modernere oplossingen. Veel van onze kooflijsten hebben een rustig motief en er zijn genoeg maten beschikbaar om perfect aan te sluiten op de hoogte van uw plafond. Zeker als u de sierlijsten combineert met bijvoorbeeld led verlichting kunt u een heel moderne draai geven aan een van oorsprong klassiek soort decoratie.

Perklijsten

In tegenstelling tot kooflijsten worden perklijsten recht op het plafond of de wand geplaatst. Met deze sierlijsten kunnen kaders worden gevormd op vlakken die anders leeg en kaal aandoen. Net als bij de kooflijsten is er enorm veel keus wat betreft maten en de opvallendheid van de profielen. Binnen de kaders die gevormd worden de perklijsten worden vaak rozetten geplaatst; ook hiervoor kunt u bij mij terecht. Een mooie alternatieve toepassing van perklijsten is het vormen van de afscheiding voor een lambrisering. Hiermee deelt u de wand op een sierlijke manier in tweeën.

Plafondplinten

Een laatste noemenswaardige soort sierlijsten is de plafondplint. Deze vormt een middenweg tussen koof- en perklijsten; de plint wordt aan het plafond bevestigd, maar wel aan de randen. Zo wordt een strakke, maar wel afgewerkte overgang gevormd tussen plafond en wand. Dit type sierlijsten is daarom toenemend populair in de nieuwbouw.

Kosten voor het aanbrengen van Plafondlijsten en of Ornamenten,  benieuwd hoeveel je hiervoor betaalt ? Neem contact met mij op voor een exacte prijs

Neem vrijblijvend contact op

We nemen binnen één werkdag contact met je op.

© Copyright 2021 Stukadoorsbedrijf M.Janssen by M.Janssen