Loader

Sausen

Als je de muren wilt sauzen, geef je aan de stukadoor aan dat je muren sausklaar opgeleverd wilt hebben. De vakman maakt de muren extra glad, zodat je hierna eenvoudig de wanden kunt voorzien van een mooi kleurtje. Het voordeel van de muren sauzen is dat je om de zoveel jaar de kleur kunt veranderen. Wanneer je aan de slag gaat, zorg er dan voor dat de vloer en eventuele meubels goed zijn afgedekt. Zo komen hier geen verfvlekken op. Om dezelfde reden is het afplakken van stopcontacten, kozijnen en plinten aan te raden.

Laten sausen door de specialist ?

Het schilderen van de muren kun je zelf doen, maar als je het liever door een professional laat doen, kan ik je hierbij helpen. Ik kan het zelf sauzen of gebruiken maken van verfspuitwerk.
Tip: voor het sauzen van de muur of plafond is het van groot belang dat de wand geheel droog is. Hiermee voorkom je dat het stukwerk gaat scheuren en of dat het los komt van de muur plafond.

Verfspuiten.

Ik beschik over professioneel apparatuur om de verf op de muren te spuiten. Door op deze manier de wanden te bespuiten, krijg je een heel strak eindresultaat.

Sauswerk

Als u kiest voor traditioneel sauswerk voor uw muren dan wordt dit uitgevoerd met een rol en stok. Omdat deze manier van werken een stuk arbeidsintensiever is zullen de gemiddelde prijzen per m2 hoger liggen dan die van het latex verfspuitwerk.
Als u een goed resultaat wilt krijgen kunt u het beste uw muur sausen en dit uit besteden aan een professionele schilder. Omdat ik veel ervaring heb hoeft u zich niet druk te maken over strepen en banen in uw muren en zorgt ik ervoor dat u een egaal eindresultaat krijgt.
Een zeer groot voordeel van het laten sauzen van uw muren is dan ook wel dat de roller een lichte structuur achterlaat op uw muren zodat kleine oneffenheden een stuk minder opvallen dan bij spuitwerk.

Belangrijkste tips bij muren sauzen

Om muren goed te sauzen zijn er aantal belangrijke zaken die u in de gaten moet houden. Met onderstaande tips bent u er zeker van dat u zo veel mogelijk doet om het resultaat van het verven zo optimaal mogelijk te krijgen.

  •  Zorg dat u alle benodigdheden voor het muren sauzen in huis hebt.
  •  Zorg ervoor dat de ondergronden goed vlak zijn.
  •  De ondergrond voor het schilderen goed schoonmaken en ontvetten.
  •  Plak de kozijnen, plinten, wandcontactdozen, lichtschakelaars en dergelijke straf af. Dit ziet u echt terug nadat u geschilderd heeft.
  •  Gebruik een goede kwaliteit latex verf.
  •  Bij het rollen brengt u bij grotere oppervlakken de verf horizontaal aan en verspreid u het vervolgens verticaal.
  •  Na het sauzen kunt u gemorste latexverf simpelweg schoonmaken met warm water en een doek.

Aparte situaties en wensen

Wanneer u bijvoorbeeld de muren in de keuken wilt sauzen. En dan met name de achterwand is het natuurlijk wel fijn dat dit afneembaar of zelfs schrobvast is. Er zijn gelukkig speciale verfsoorten die hiervoor geschikt zijn. De prijzen zijn wel iets hoger dan standaard latex.
Er is ook structuurverf beschikbaar als u een bepaalde structuur wilt aanbrengen op de wand. Deze verf is ook iets duurder dan gladde verf.

Sausen

Sausen kan ook gedaan worden door Deventer Stukadoor Bedrijf M.JanssenSchilderen en Sausen door Deventer Stukadoor Marcel Janssen

Neem vrijblijvend contact op

Vul uw gegevens hieronder in en we nemen snel mogelijk contact met u op.

[recaptcha size:compact]

Onze Merken